Yrttitarha

Kotona kasvatettava yrttitarha

Talvi on aina pitkä ja silloin tulee kaipuu tuoreisiin yrtteihin. Aina ei myöskään niitä muista ostaa kaupasta, joten hyvä ratkaisu on oma yrttitarha. Se ei todellakaan tarkoita mitään valtavaa viljelmää, vaan sen saa mahtumaan kotiin esimerkiksi keittiöön. Lisäksi yrttien kasvatus on suhteellisen helppoa eikä tarvitse olla mikään erityinen viherpeukalo, kun satoa alkaa tulla. Valmiissa pakkauksessa on kaikki, mitä niiden kasvatuksessa tarvitaan, joten siitä on hyvä aloittaa. Kun on oikein intoa ja taitoa, niitä voi kasvattaa enemmänkin, jos vain tilaa riittää.

Jos sushitarvikkeet ovat helppoja ottaa käyttöön, niin sitä ovat myös yrttitarha pakkaukset. Myös sushiin voi käyttää itse kasvatettuja yrttejä, jos tuntuu siltä, että niiden maku tuo jotakin uutta mielenkiintoista.

Yrttitarha syntyy mullasta ja siemenistä

Yrttitarha on hyvin helppo aloittaa, koska pakkaus sisältää kaiken, mitä kasvatuksessa tarvitsee. Yrttitarha sisällä tuo aikanaan hyvää makua ruokiin, mutta niistä tulee myös hyvä tuoksu sitä mukaa kuin ne kasvavat. Vaihtoehtoisesti voit tietenkin ostaa yrtit netistä.

Paketissa on siis kaikki tarvittava eli multa, joka on kompostikiekkona sekä siemenet ja ruukut, jotka ovat luonnonmateriaalia. Sinun tehtäväsi on vain turvottaa kiekot vedessä sekä istuttaa siemenet. Sen jälkeen kasvatus ei vaadi kuin valoa ja riittävästi kosteutta, niin sato tulee suhteellisen nopeasti käytettäväksi varsinaisiin ruokiin.

Yrttien kasvatus kotona

Jos yrttien kasvatus kiinnostaa, löydät sekä keittiötarvikkeet netistä mutta myös erilaiset istutusvälineet sekä -astiat. Jos tilaa on reilusti, voi kasvattaa enemmänkin niitä. Erilaiset ruukut ovat tyylikkäitä ja niitä saa joko ikkunalle tai roikkumaan katosta. Laatikoihin puolestaan mahtuu esimerkiksi useampaa lajia ja niitä on kätevää siirrellä aurinkoisemmasta paikasta toiseen. Kasteluvälineet ovat hyvin käyttökelpoisia ja myös sumuttimella saa tasaista kosteutta näiden herkkujen kasvattamiseen.

Yrttitarha on nopeasti kasvamassa eikä siihen tarvitse kovin ihmeellisiä työkaluja. Jos innostus laajenee kasvimaalle asti kesäksi, niin meiltä löydät myös tuotteet, joita voit käyttää sen hoitamiseen. Meiltä löydät kairat, lapiot sekä kuokat ja muut tarvittavat välineet. Kasvatuspaketteina on muitakin kuin pelkästään yrttejä. Tutustu rauhassa valikoimaamme ja ryhdy yrttien kasvattajaksi keittiössä!