Sushitarvikkeet

Täydellisten herkkujen tekemiseen sushitarvikkeet

Sushista on muodostunut monelle suosikkiruoka ja siksi myös erilaisia ravintoloita on paljon tarjolla. Kun aikansa on vieraillut niissä, tulee tarve hankkia sushitarvikkeet ja tehdä niitä itse. Tekeminen ei ole kovin vaikeaa ja makuvaihtoehtojakin on paljon perinteisestä raa'asta kalasta kasviksiin ja jopa ankkaan tai äyriäisiin. Kaiken pohjana on kuitenkin tarkoitukseen sopiva riisi. Paras sushiriisi on tarjolla nettikaupassamme. Tärkeää on onnistua sen maustamisessa sekä siinä, että siitä ei tule puuromaista. Siksi riisi onkin huuhdottava huolellisesti jo ennen keittämistä ja mieluummin useammassa vedessä.

Sushiin ei yleensä mielletä yrttimausteita, mutta kotikokkina voit myös kokeilla, mitkä sopisivat sinun makuusi parhaiten. Yrttitarha mausteet ovat oivallinen tapa saada talvellakin tuoreita mausteita ja ruokiin uutta makua.

Millaisia sushitarvikkeet ovat

Sushien onnistumiseen vaikuttaa se, millaiset sushitarvikkeet on käytössä ja onko käytössä hyvät ohjeet. Sinällään sushin valmistaminen ei ole kovin vaikeaa, mutta onnistuminen tarkoittaa sitä, että mitään tekovaihetta ei voi ohittaa tai oikaista. Saat kaikki tärkeät tarvikkeet netistä.

Äsken jo mainittiin riisin keittämisestä se, että riisi pitää olla hyvin huuhdeltu. Sen lisäksi valmistamiseen tarvitaan bambumatto, jolla voi tehdä pyörityksen sekä merileväarkkeja, wasabia, riisiviinietikka ja soijaa. Näiden lisäksi voit itse valita oman makusi mukaan joko kalaa, kasviksia tai jopa ankkaa ja niistä pyöräyttää maistuvat annokset.

Paras sushiriisi ei puuroudu

Työvaihe, jossa voi sushin tekemisessä epäonnistua, on riisin keittäminen. Paras sushiriisi ei ole sen enempää raakaa kuin ylikypsääkään. Jos keittäminen on onnistunut erinomaisesti, voi jatkaa siihen vaiheeseen, että valmistaa etikan ja sen jälkeen maustaa riisin. Tähän on mahdollista hankkia keittiötarvikkeet netistä. Maustamiseen sopiva astia on laakea ja siinä on muistettava, että riisin rakennetta ei saa rikkoa, joten kaiken on tapahduttava välttämällä edestakaista liikettä. Kuumassa riisissä maun on oltava vahva ja sen jälkeen annos jäädytetään.

Jäähdyttämiseen voi käyttää esimerkiksi viuhkaa. Kun riisi on kädenlämpöistä, se peitetään kelmulla ja annetaan levätä 15 minuuttia. Sitä ei saa laittaa koskaan jääkaappiin, koska kylmä kovettaa sen ja sen jälkeen myös maku muuttuu. Tämän jälkeen kaikki muu onnistuukin hyvin, jos on sushitarvikkeet valmiina niiden pyörittämiseen. Kun kaikki on valmista, voi varsinainen herkuttelu alkaa.